Merida Bike Vysočina v Novom Měste na Moravě - mokrá smola.

Merida Bike Vysočina boli už minulý rok veľmi pekné preteky, ktoré tvoria sobotňajší šprint a maratón pre verejnosť a nedeľné XC. To bolo tento rok už zaradené do 2.kategórie UCI. Kvalita podujatia ťaží hlavne z areálu pre bežecké lyžovanie a biatlon, ktorý poskytuje dobré zázemie pre podobné podujatia. Tento ročník poznačilo počasie, dážď odradil určite veľkú časť divákov aj pretekárov. Je ale prirodzené, že každé preteky potrebujú určitý čas na vybudovanie mena a dotiahnutie organizačných detailov.

Šprint znovu potvrdil svoju atraktívnosť a náboj. Trať šprintu sa trošku predĺžila, takže bola potrebná v závere aj dobrá kondícia a nielen technická zručnosť. Mne opäť robil problém prejazd kládami, kde som strácala najviac času. Vo finálovej jazde som nedokázala dostatočne skoro obehnúť súperky a strata na prvú Šárku Chmurovú bola pred cieľovou rovinkou už priveľká. Druhé miesto v šprinte ale určite potešilo, veď by sa malo jednať hlavne o zábavu. Tretia skončila Jitka Škarnitzlová (Gimp Giant)

Do XC som nastupovala s cieľom zvíťaziť. Ihličnaté trate mám rada, škoda že sme si jej tento rok pre dážď neužili viac aj v tréningu. Preteky na 4 kolá som mala pekne rozbehnuté, no na začiatku tretieho kola som dostala defekt. Ten som nedokázala opraviť a do depa som sa prebehla asi 3km. Tam som koleso vymenila, no aj na to sa mi podarilo urobiť defekt v poslednom kole, tak som si ešte trochu pobehala a do cieľa som prišla na biku po druhej výmene kolesa na 5. mieste. Smola sa občas nalepí aj na čisté topánky, preteky som dokončila v zdraví a to je hlavné. Zvíťazila Tereza Huříková (Česká Spořitelna MTB), ktorá tento víkend štartovala aj na Majstrovstvách Čiech a Slovenska v cestnej cyklistike v Bánovciach nad Bebravou. Tam si titul Majsterky SR v preteku jednotlivkýň vybojovala moja klubová kolegyňa Monika Kadlecová (CK MTB Dohňany)!

Výsledky na stránkach pretekov:  http://www.bikevysocina.cz/

Záznam z pretekov na ČT4 online na: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/20947129207-cyklistika/

sprint-podium.JPG podium-xc.JPG podium-muzi.JPG

Komentovať príspevok »»

-->