4. kolo Slovenského pohára mtb xc, Pravenec

Štvrté kolo slovenského pohára sa konalo v Pravenci - bydlisku nášho už takmer legendárneho horského cyklistu Milana Barényiho. Slnečné počasie a pekný okruh s krátkymi stúpaniami, množstvom zákrut a prírodných U - rámp má Milan pripravený určite už pre tréning svojich nasledovateľov :-). Počty štartujúcich sa ale ani tentokrát nepriblížili minuloročným priemerom, časť pretekárov pravdepodobne dovolenkuje, alebo volí radšej masovejšie maratónske akcie, kde netreba rozmýšlať nad prejazdom zákrut a na občerstvovačkách sa dá aj naobedovať počas preteku :-).

Pravenec som mala v pláne ako kvalitný “pretekový tréning”. Pred pretekmi som v rámci rozcvičky a obhliadky okruhu obišla dve kolá. Tie boli pomerne krátke, s dĺžkou necelých 4km. Ženy absolvovali 6 okruhov, čo bolo pomerne málo a zvíťazila som s časom tesne nad jednu hodinu. Na štarte sa objavila aj poľská pretekárka a bývalá reprezentantka Magdalena Pyrgies (Willier), s ktorou som jazdila spoločne v prvom okruhu a v cielina mňa stratila okolo 4 minút. Tretie miesto si do Košíc odviezla Elena Ondášová (Outsiterz Novatec). Pomery síl u mužov ostali nezmenené, pódium kopírovalo to z minulotýždňových Majstrovstiev SR, zvíťazil Michal Lami (Jump Sport Košice) tesne pred Milanom Barényim (Trek KCK Oslany) a Lukášom Hanusom (Merida biking team)

Po Majstrovstvách Slovenska v Seredi boli komisiou MTB XC pri SZC potvrdené nominácie na septembrové majstrovstvá sveta v austrálskej Canberre. Nominovaní boli : Daniel Hula (juniori), Peter Sagan (muži U23), ja (ženy Elite) a Michal Lami (muži Elite)

Výsledky Slovenského pohára MTB XC na stránkach SZC : www.cyklistikaszc.sk

mtb-pravenec.JPG  podium-pravenec-pyrgies-stevkova-ondasova.JPG

Komentovať príspevok »»

-->