Rakúsky pohár v Eisenbergu, mtb vo viniciach.

Aj keď tento víkend štartoval slovenský pohár pretekmi v Turčianskych Tepliciach a tešil sa pomerne slušnej účasti pretekárov, ja som na rozjazd po sústredení zvolila preteky v Rakúsku. Tie sa išli pod názvom 8. Interantional Eisenberger Weinidylle Trophy ako preteky 2.kategórie UCI v dedinke Eisenberg, cca 170km z Bratislavy na rakúsko-maďarskom pohraničí. Trať pretekov vo viniciach pripomínala trochu preteky Kamptall Klasik. Aj keď sa jednalo o preteky UCI, myslím že organizačne nepresiahli úroveň priemerných pretekov slovenského pohára. Pretekalo sa za chladného ale suchého počasia na krátko 4,1km dlhom okruhu. Ženy spoločne s juniormi a veteránmi štartovali v minútových rozostupoch. Po dojazde prvého juniora do cieľa, končia pretek všetky kategórie.

Na štarte pretekov žien sa objavila poľská reprezentantka a aktuálne piata žena UCI rankingu Anna Szafraniec (JBG-2 Proffesional mtb team), ktorá splnila úlohu favorita a zvíťazila. Možno ju uvidíme aj tento víkend na pretekoch u nás 18.Apríla v Slovenských Ďarmotách. Ja som držala krok s vedúcou dvojicou v úvode pretekov no nakoniec som skončila na treťom mieste. Druhá prišla do cieľa Slovinka Blaža Klemenčič (Felt Otztal Bionic). Tá sa snažila sekundovať Szafraniec, no rovnako ako na pretekoch pred dvoma týždňami v Langenloise bola Poľka najlepšia. Za mňou prišla do cieľa najrýchlejšia Rakúšanka v pretekoch Stephanie Wiedner (Rad team Kärnten) a prvú päťku doplnila Lucka Veselá (GT Czech Team).V pretekoch mužov zvíťazil Christoph Soukup (Merida biking team)

Dúfam, že sa postupne aklimatizujem na naše nižšie teploty (cestou z Rakúska nás ešte postrašilo sneženie) a dostanem sa do ešte lepšej formy. Tento víkend ma čakajú preteky slovensko - maďarského pohára v Slovenských Ďarmotách a potom už začína svetový pohár úvodnými dvoma podujatiami v Anglicku a Belgicku.

Oficiálne stránky pretekov v Eisenbergu: www.mtb.eisenberg.at

szafraniec-klemencic-stevkova.JPG aprilove-pocasie.JPG

Jeden komentár k Rakúsky pohár v Eisenbergu, mtb vo viniciach. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Slavo Kultan | 12/04/2010 at 19:45:37

    Super držím palce.


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Slavo Kultan | 2010/04/12 at 19:45:37

    Super držím palce.

Komentovať príspevok »»

-->