Svetový pohár 3.kolo v nemeckom Offenburgu.

Po tretích pretekoch v Offenburgu je svetový pohár v presnej polovičke a mne patrí v priebežnom hodnotení 36. priečka.

Aj keď sa preteky idú pod názvom Offenburgu, konajú sa na jeho periférii a na trať je bližšie z okolitých dediniek Rammersweier alebo Durbach. Trať s niekoľkými strmými padákmi nepatrí k mojim obľúbeným, no aj napriek tomu sa mi na nej podarilo zájsť moje tohtoročné maximum - 32. miesto. Podmienky na trati boli počas týždňa pre tréning úplne nevhodné, mokro a šmyklavo. Na víkend sa čakali slnečné a teplé dni, mokrú trať v tréningu si užívalo len pár bikerov. Ja som volila tiež radšej tréning na ceste. Spleť lesných asfaltových ciest v okolí Durbachu ponúka množstvo pekných stúpaní pre tréning. Jedno viedlo aj k nášmu miestu ubytovania.

V sobotu patrila trať pretekom juniorov a junioriek, ktoré štartovali minútku po junioroch. Bolo zaujímavé sledovať ako sa na tejto náročnej trati posúvajú najlepšie juniorky poľom juniorov. Slovenský dres viezol v týchto pretekoch jediný zástupca, junior Jozef Bebčák. Ten skončil na slušnom 31. mieste spomedzi 103 štartujúcich so stratou 9:50 min na víťazného Holanďana Michiela Van Den Heiden-a (1:34:26).

Nedeľné preteky sa išli už na úplne preschýňajúcej trati. Povrch bol “plastelína” a výborne držal plášte v zjazdoch aj výjazdoch. Mne sa znova nepodaril štart a po nájazdovom okruhu som išla na 71. mieste spomedzi 105 štartujúcich. V pretekoch som sa ale cítila dobre, na pretekárky na zadných pozíciách som mala navrch. Lepší štart by ma posunul o nejaké miesto dopredu, no s konečným 32. miestom som bola spokojná, aj keď časová strata 10:21min bola dosť veľká. Zvíťazila Kanaďanka Catharine Pendrel 1:37:24 (Luna team).

Pretekom mužov dominoval olympíjský víťaz Francúz Julien Absalon (Orbea). Ten nenechával nič na náhodu a od tretieho kola jazdil vpredu sám s bezpečným náskokom na svojich prenasledovateľov - partičku Švajčiarov a Jaroslava Kulhavého. Premiérovo si vyskúšal svetový pohár Martin Haring. Aj keď sa posúval v 226 členom balíku každým okruhom dopredu, stačilo to len na 152. miesto.

Svetový pohár pokračuje pretekmi vo Švajčiarsku a Taliansku na prelom júla a augusta. Dotrénujem a snáď ešte vylepším moje výsledky.

Výsledky svetový pohár Offenburg ženy (www.uci.ch) : Offenburg women Elite results mtb_xco.pdf

Foto z pretekov aj na: cyclephotos.co.uk

schwarzwald-ma-aj-miesta-bez-telefonneho-signalu.JPG jozef-bebcak-offenburg-junior-mtb-xc.JPG martin-haring-offenburg-mtb-world-cup.JPG hrib.JPG svetovy-pohar-offenburg-2010.JPGna-starte-v-offenburgu.JPG

Komentovať príspevok »»

-->