Merida Bike Vysočina 2010, mtb etapák v Čechách.

Piatkové špurty, sobotné XCO (ktoré bolo zaradené aj do seriálu českého pohára) a nedeľný polmaratón na necelých 50 km boli skvelou príležitosťou ako si dobre zapretekať za príjemného letného počasia na kvalitnej trati, kde sa zišla slušná konkurencia skoro tridsiatky pretekárok.

V piatkových špurtoch som nemala svoj deň, keď sa mi nepodarilo zopakovať si minuloročné druhé miesto a nepostúpila som ani do malého finále.

V sobotnom XCO, ktoré sa išlo na modifikovanom 5 km okruhu s novovybudovanými technickými sekciami som mala vynikajúci štart. Po dvoch kolách som sa pohybovala na piatom mieste, pomaly som sa pripravovala atakovať 4.miesto, ale pád a následné uvoľnenie sa zadného kolesa ma pribrzdilo, prepadla som sa až na 13. pozíciu. Počas pretekov som sa síce posúvala dopredu, ale stačilo to len na 7.miesto. No aj to mi zaistilo udržanie vedenia v priebežnom poradí Českého pohára a dres vedúcej pretekárky oblečiem aj v ďalších pretekoch.

Do nedeľného polmaratónu som štartovala gundersenovou metódou so stratou viac než 11 minút na prvú pretekárku z predchádzajúcich dvoch dní. Počas pretekov som stiahla náskok na 5. a 6. miesto, dokonca som predbehla aj 4.pretekárku, no v závere ma nakoniec obehla v zjazde naspäť. Počas polmaratónu som mala na cca 20. kilometri v zjazde menšie technické problémy, keď mi do zadného kolesa vošiel papek a ohol mi pätku.-(

Do cieľa etapových pretekov som prišla na konečnom 5.mieste, s ktorým som bola spokojná a pripísala si do rebríčka UCI slušných 70 bodov. Aj vďaka nim som aktuálne na 17.mieste UCI rebríčka.

O rok sa na Vysočine koná svetový pohár v XCO a verím, že ma bude sprevádzať už viac športového šťastia.

Etapové preteky vyhrala Američanka Mary McConelough, ktorá vyhrala aj sobotné XCO pred Češkou Terezou Huříkovou, ktorá za necelé 3 týždne zaznamenala neuveriteľný výkonnostný vzostup.-)

Na treťom mieste skončila Poľka Anna Szafraniec,  štvrtá Francúzska  Cecile Ravanel (víťazka piatkových špurtov).

Stránky pretekov: www.bikevysocina.cz

Záznam na ČT4 : http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/21047129641-cyklistika/

sprint-lami.JPG ct4-v-akcii-na-trati.JPG p1080527.JPG madarka-barbara-benko-skoncila-siesta.JPG  dres-veducej-pretekarky-cesky-pohar-2010.JPG podium-zeny-meridabikevysocina-2010-celkove.JPG nova-sekcia-drop.JPG

Komentovať príspevok »»

-->