KitzAlpBike Kirchberg - bikový festival v Tirolsku.

Aj keď som mala naplánovaný tréningový víkend, zaradila som preteky 1. kategórie UCI v rakúskom Kirchbergu. Potrebovala som nakúpiť nový materiál a Kirchberg leží cestou k môjmu dodávateľovi bicyklov Koba.

Rakúšania usporiadali v Kirchbergu hneď niekoľko bikových pretekov. Program tvorili preteky do vrchu - Hillclimb, preteky v mestskom šprinte v Kitzbuheli, mtb maratón a aj klasické cross country. To bolo na programe v netradičnom čase so štartom elitných kategórií v sobotu o 17:30 podvečer. Výhodou bolo, že v túto dobu mali maratónci svoje preteky už za sebou a mohli tak dotvoriť divácku kulisu pre cross country.

Dlhé preteky a krátky kondične aj technicky náročný okruh mi dal poriadne zabrať. Na domácej pôde bola minuloročná víťazka Elizabeth Osl (Ghost) neporaziteľná, čiastočne s ňou držala krok v úvode jej tímová kolegyňa Nemka Anja Gradl, ktorá ale neskôr odtrhla sedlo a na víťazstvo nemohla pomýšlať. Ja som sa v polovici pretekov držala na treťom mieste, no v závere pretekov ktoré som išla cez dve hodiny, mi už v náročnom teréne chýbali sily. Tretiu priečku som tak prepustila sestre víťazky, Márii Osl (Fischer BMC). V pretekoch mužov zvíťazil tretí v poradí tohtoročného Grand Prix Dohňany - Matouš Ulman (S&H Superior mtb team , ČR), ktorý vo vyrovnanom súboji porazil aktuálneho majstra Rakúska - Hannesa Metzlera. V mtb maratóne zvíťazil olympijský víťaz z Atlanty 1996 Bart Brentjens z Holandska.

Oficiálne stránky pretekov: www.kitzalpbike.at

kirchberg-mtb.JPG

Komentovať príspevok »»

-->