Majstrovstvá Slovenska mtb xc 2010, Smolenice.

Majstrovstvá Slovenska v olympíjskej disciplíne cross-country sa tento rok konali v parku pri zámku v Smoleniciach a boli súčasne aj 6. kolom slovenského pohára v mtb xc.

Mne sa bez problémov podarilo obhájiť titul domácej majsterky a tak aj naďalej budem preťekať v bielo-modro-červenom drese majsterky SR doplnenom o logá môjho klubu CK Epic Dohňany. Striebornú medailu si zo Smoleníc odviezla Zuzana Vojtášová (CK Banská Bystrica), bronz patrí Zuzane Vojtekovej (Outsiterz Novatec).

Rovnaký dres a titul majsterky SR si v kategórii žien do 23 rokov (U23)  vybojovala moja tímová kolegyňa Monika Kadlecová pred Natáliou Bírovou (Trek Oslany) a Júliou Kubíkovou (KPHC Turčianske Teplice). Monika sa venuje predovšetkým cestnej cyklistike, no som rada že svojou účasťou podporila aj moju disciplínu.

V pretekoch žien štartovalo celkovo len 8 pretekárok. Tie sa v hodnotení pre majstrovstvá slovenska delili ešte na kategóriu Elite a U23. Preteky slovenského pohára boli otvorené aj pre zahraničných pretekárov, no kedže všetky krajiny majú tento víkend svoje majstrovstvá, účastníkov spoza hraníc bolo minimálne. V ženách si pre druhé miesto prišla Češka Pavlína Maráčková (S.K.Jiří team Ostrava).

Pretekom mužov dominoval minuloročný majster, aktuálne vedúci pretekár slovenského pohára Michal Lami (Jump Sport Košice). Jeho tempo postupne nedokázali udržať tretí Lukáš Hanus (Merida biking) a v poslednom okruhu ani Martin Haring (CK Banská Bystrica). Najrýchlejším juniorom bol Mišov brat František Lami (Jump sport Košice). Majstrom SR v kategórii mužov U23 sa stal Marián Šimora (CK Pravenec) a v juniorkách jeho sestra Natália Šimorová (Podbrezová).

Všetci účastníci slovenskej výpravy na minulotýždňových Majstrovstvách Európy v izraelskej Haife doma tento víkend potvrdili svoje dobré výsledky na ME a na MSR boli najlepší.

Svetová horská cyklistika bude nasledujúce dva víkendy pokračovať svetovými pohármi vo Švajčiarsku a Taliansku, kde by sa mali okrem mňa predstaviť aj ďalší slovenskí pretekári.

Slovenský pohár bude pokračovať 12. septembra pretekmi na Pezinskej Babe a 19.Septembra finále vo Vadičove. (http://www.cyklistikaszc.sk/?id=217)

Výsledky:

Slovenský pohár MTB XC 6.kolo Smolenice_2010.pdf

Majstrovstvá Slovenska v horskej cyklistike cross country Smolenice 2010.pdf


janka-stevkova-msr-mtb-xc-smolenice-2010.JPG zuzana-vojtasova-ck-banska-bystrica.JPG zuzana-vojtekova-outsiterz-novatec.JPG monika-kadlecova-ck-epic-dohnany-majsterka-sr-2010.JPG slovensky-pohar-mtb-xc-6kolo-smolenice-marackova-stevkova-vojtasova-vojtekova-kadlecova.JPG msr-mtb-xc-elite-zeny-2010-smolenice-vojtasova-stevkova-vojtekova.JPG msr-mtb-xc-2010-smolenice-zeny-u23-birova-kadlecova-kubikova.JPG msr-mtb-xc-2010-elite-muzi-haring-lami-hanus.JPG 

Jeden komentár k Majstrovstvá Slovenska mtb xc 2010, Smolenice. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Kaja | 21/07/2010 at 14:09:15

    Gratulujem! :)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Kaja | 2010/07/21 at 14:09:15

    Gratulujem! :)

Komentovať príspevok »»

-->