Plzeň, Žilina, Věrovice.

Tri víťazstvá v rade na pretekoch u nás a v Čechách. Neboli jednoduché a určite potešili. Človek by si už pomaly mohol myslieť, že je Majstrom sveta, hlavne keď som na MS tento rok neštartovala…:-( Ďalšie meranie síl so svetom je ale na programe už túto sobotu o 10tej ráno na finále Svetového pohára 2006 v rakúskom Schladmingu. Rada by som tam vylepšila moje tohtoročné maximum vo sveťáku (26.miesto na Curacao). Teším sa hlavne na ozajstnú atmosféru pretekov a konkurenciu 90-100 žien na štarte.

Škoda, že zo Slovenska okrem mňa do preteku žien nezasiahne už nikto, lebo bodiky do olympíjskej kvalifikácie nám budú chýbať. Aktuálne to v kvalifikácii pre Peking vyzerá tak, že v ženách Slovensko “prezimuje” na 19. tej priečke, čo je prvé nepostupové miesto. Momentálne sme síce na 17-tej priečke, ale Švédsko a Brazília nás ešte pravdepodobne predbehne. Takže na budúcu sezónu sa bude treba posnažiť a zabojovať o prvú osemnástku.

Pár slovami by som sa ešte rada vrátila k posledným trom pretekom.

PLZEŇ - finále Českého pohára 2006

Vo finále Českého pohára som zvíťazila aj v roku 2004 v Slavkove, tak možno by bolo dobré urobiť z toho tradíciu:-)
Tohtoročné finále v Plzni bolo veľmi zaujímavé. Rýchla a suchá trať v spojení s pomerne vyrovnanou aktuálnou výkonnosťou štyroch žien mala za následok zaujímavé preteky až do konca. Tradične rýchly štart predviedla Pavla Havlíková, ktorú som prenasledovala spoločne s Terezou Huříkovou. K nám trom v polovici prvého kola zo zadu “doletela” Eva Hubená, desiata z tohtoročných MS v MTB maratóne. Tempo skupinky bolo pomerne vysoké. Ako prvá chytila dieru Pavla Havlíková. Neskôr sme sa odlepili aj od Terezy a ostali sme v predu len ja a Eva Hubená. Niekoľkokrát sme sa vystriedali na čele preteku a rozhodlo sa až v záverečnom okruhu, keď sa mi podarilo vystúpať na najvyšší bod okruhu ako prvá a v zjazdoch som si vytvorila dostatočný náskok, ktorý vydržal až do cieľa. Aj keď výkony českých reprezentantiek mohli byť ovplyvnené cestovaním z ďalekého Nového Zélandu, víťazstvo v Plzni si cením. Prekvapením bol pre mňa veľmi dobrý výkon Evy Hubenej s ktorou sme si v kopcoch výborne zasúťažili. Celkovou víťazkou Českého pohára 2006 sa stala Martina Němcová. Záznam z pretekov by mala tento týždeň vysielať Česká televízia.
Pár fotiek z preteku je vo fotogalérii. Fotograf ale prežíval vývoj preteku a tak trochu zabudol fotiť :-(
výsledky a viac foto na www.mtbs.cz

Žilina - Slovenský pohár

Preteky v Žiline sa išli netradične v utorok, kedže bol štátny sviatok. S vidinou dobrého tréningu na pretekoch som sa rozhodla do Žiliny ísť. Úroveň pretekov (kvalita trate, počet štartujúcich, celková organizácia) bola však na veľmi slabej úrovni a navyše neprialo ani počasie. Pekný výkon podala na preteku Lucie Veselá z Brna, ktorá prišla do cieľa ako druhá s pomerne neveľkou stratou na mňa.

Věrovice - ALVE MTB maratón

Už viackrát ma organizátor tohoto preteku pozýval, no až tento rok mi môj program pretekov umožnil zúčastniť sa. V nedeľu ráno som vyrazila na preteky do Věřovic, netušiac čo ma čaká, a bola som milo prekvapená. Kopec známych tvárí z českej MTB špičky, veľmi pekná trať a organizácia preteku.

Hneď po štarte nás čakalo dlhé stúpanie, v ktorom som išla spoločne s Ilonou Bublovou a Šárkou Chmurovou. Najväčšou súperkou mi vo Věroviciach nakoniec bola Barbora Radová, minuloročná víťazka, ktorej k dobrému výkonu dopomohla aj znalosť trate a spolupráca s mužským vodičom počas preteku. V skutočnosti sa na ALVE však nejedná o klasický maratón, lebo väčšina pretekárov je v cieli do dvoch hodín, čo mi vyhovovalo. Páčila sa mi aj súťaživosť s mužskými kategóriami. Nabudúce sa na pretek lepšie sústredím, aby som sa posunula aj v celkovom poradí o nejaké to miesto vyšsie :-)

Alve mtb maratón vo Věroviciach bola výborná akcia, s peknými pretekmi aj pre menšie deti, určite odporúčam všetkým priaznivcom horskej cyklistiky.

Komentovať príspevok »»

-->