Český pohár mtb v Karlových Varoch - aj pred finále stále vo vedení.

Posledné preteky pred odletom na finále svetového pohára v americkom Windhame a Majstrovstvá sveta v kanadskom Mount Saint Anne som absolvovala v Karlových Varoch. Predposledné, štvrté kolo Českého pohára  (UCI 2.kategória) sa konalo na kratučkom štvorkilometrovom okruhu, ktorý tvorili dva pomerne dlhé stúpania  prepojené hravým zjazdom.

V pretekoch žien na 7 okruhov sa predstavilo 16 pretekárok. V prvom stúpaní diktovala tempo strieborná medailistka z Majstrovstiev ČR 2010 Pavla Havlíková (CK Kooperativa) a jej tempu stačila len Pavlína Šulcová (GT Czech team). Ja som vedúcu dvojicu mala na dohľad, no stratu som zmazala až v zjazde, ktorý mi sedel o niečo viac ako súperkám. Vedúca trojica sa v ďalších okruhoch rozdelila, môj náskok na druhú Pavlínu sa len pomaličky zvyšoval.  Na víťazstvo bolo potrebné vysoké tempo počas celých pretekov a dúfam že to bol ten správny rozbeh pred pretekmi v zámorí. Pavla Havlíková si bez problémov udržala tretiu priečku, keď na ďalšie súperky bola strata už výraznejšia.

Pretekom mužov dominoval opäť vedúci pretekár Českého pohára a aktuálna trojka v hodnotení svetového pohára Jaroslav Kulhavý (Rubena Birell Specialized).

Kvalitne zorganizovaným pretekom na peknej trati chýbala lepšia divácka kulisa a citlivejší prístup rozhodcov, ktorí príliš dbali na dodržaní pravidla 80% a len málo pretekárov dokončilo s plným počtom okruhov.

Finále českého pohára mtb xc 2010 sa bude konať v Peci pod Sněžkou 18.septembra, kde sa pokúsim udržat svoje vedenie a získať pre môj klub nielen slovenský ale aj český pohár 2010.

Článok a foto aj na: www.mtbs.cz

Komplet výsledky pretekov a priebežné poradie: www.poharmtb.cz

karlovy-vary-mtb-2010.JPG po-pretekoch-s-vitazkou-junioriek-misou-malarikovou.JPG nemcova-sulcova-stevkova-havlikova-uhlarikova-podium-zeny-cp-mtb-xc-karlovy-vary-2010.JPG maskot-olympiada-moskva.JPG

Komentovať príspevok »»

-->