Dema Horal Alto mtb maratón 2010 bolel menej ako minulý rok.

Sústredenie na severe Slovenska som aj tento rok spestrila mtb maratónom pod Tatrami. Oproti minulému roku som ale štartovala len v hlavnom sobotnom maratóne na 80km. Trojdňové etapové preteky by mi zobrali veľa síl a kedže mám na programe ešte niekoľko dôležitých pretekov cross country, sobotný maratón mi úplne postačoval.

Aj po veľkých búrkach, ktoré panovali v okolí Popradu celú noc, organizátorom maratónsky deň vyšiel. Počasie bolo nádherné a trať až na pár hlbokých bahenných mlák v úvode, bola v ideálnych podmienkach. Väčšina mojich súperiek mala v nohách už prvú piatkovú etapu na Kráľovu Hoľu a to moju pozíciu v preteku len uľahčilo. Mohla som voliť tempo podľa pocitov, postáť v občerstvovačke, očistiť bike, prípadne sa trochu ponaháňať s mužmi. Druhá do cieľa Horala prišla víťazka prvej etapy Horal Tour Michaela Maláriková (CK Ski-bike Sportmed Bratislava) pred Júliou Jurčovou (Dukla Bratislava)

Preteky mužov nevyhral tentokrát prvý v cieli, ale prvý v cieli kto absolvoval celú trať, čo je logické. Víťazom Horala 2010 sa stal Lukáš Hanus (Merida biking) a rovnako ako ja si domov odviezol hlavnú cenu - bicykel DEMA.

Trojdňový Horal Tour etapák pokračoval v nedeľu ešte pretekmi v cross country, kde som v roli diváka obdivovala ako s XC okruhom po dvoch dňoch na biku zápasia popri najlepších aj hobíci a skôr narodení cyklisti. Celkovým víťazom trojdňového 3M Horal Tour sa stal Michal Lami (Jump Sport Košice) a Michaela Maláriková.

Stránky pretekov: www.horal.sk

horal-mtb-maraton-2010-podium-zeny-crazy.JPG podium-horal-crazy-2010-muzi.JPG horal-po-vyhlaseni-s-romanom-barenyim.JPG

Komentovať príspevok »»

-->