Český aj slovenský pohár 2010 v mtb xc žien putoval tento rok k nám, do CK EPIC Dohňany.-)

Nová lokalita v Peci pod Sněžkou hostila finále českého pohára 2010 a v dvojdňovom programe sa tu stretli hneď všetky tri disciplíny horskej cyklistiky - XC, 4x a DH. Aj keď kalendár medzinárodných podujatí ponúkal viacero zaujímavých pretekov na tento týždeň (napr. www.tourdetimor.com), ja som zvolila preteky 2.kategórie uci v českej Peci, s cieľom potvrdiť moju vedúcu pozíciu v českom pohári a priviezť domov celkové víťazstvo.

Tento cieľ sa mi podarilo splniť, v Peci som po 1 hod a 23 minútach strávených v pretekárskom nasadení na náročnej trati zvíťazila. 4,8 km dlhý okruh s prevýšením 400 m neďaleko najvyššej hory ČR patril k náročnejším a išli sme ho 3,5 krát. Za mokra v tréningu bolo viacero častí takmer nezjazdných, no na poobedňajšie preteky hlavných kategórií sa podmienky už zlepšili a behalo sa len minimálne. Čelo pretekov som mala pod kontrolou aj napriek problémom s prešmykovačom, ktorý som ohla už v nájazdovom kole. Druhá v pretekoch skončila Pavla Havlíková (CK Kooperativa), tá tento víkend už naštartovala svoju cyklokrosovú sezónu. Tretiu priečku si po peknom súboji s Ukrajinkou Allou Boyko a po páde a technických problémoch svojej týmovej kolegyňe Pavlíny Šulcovej vybojovala Lucka Veselá z českého GT tímu. Okrem pohára a dresu za celkové víťazstvo a fotiek s Yetim, som si z Pece priniesla aj 30 uci bodov do olympijskej kvalifikácie. V pretekoch junioriek a rovnako aj v celkovom hodnotení pohára si tretie miesto vyjazdila Slovenka Michaela Maláriková (CK Skibike Sportmed Bratislava). Málopočetnému balíku pretekov mužov dominoval tak ako aj na ostatných kolách celkový víťaz Jaroslav Kulhavý (Rubena Birell Specialized)

V nedeľu som si ešte zapretekala opäť na Slovensku, kde sa v Hornom Vadičove pri Žiline konalo finále slovenského pohára 2010, ktoré som s veľkým náskokom vyhrala a odniesla si aj celkové víťazstvo v slovenskom pohári 2010. To by som získala aj bez štartov na pretekoch vo Vadičove a Oslanoch, kedže konkurencia v celkovom hodnotení nášho pohára bola minimálna. Trať vo Vadičove neponúkla nič zaujímavé, kondične bola však náročná, aj keď cca 2,5 km stúpanie po štarte patrí skôr na preteky maratónu než na XC. Dlhý rýchly zjazd trati na kráse tiež nepridal. Preteky mužov vo Vadičove vyhral s prehľadom Milan Barényi (Trek Oslany), celkovým víťazom slovenského pohára mtb xc 2010 sa stal Michal Lami (Jump Sport Košice). Rd pouvam tadacip 20 mg.

To že preteky na Slovensku pre najlepších nie sú dostatočnou métou potvrdili svojim štartom na pretekoch uci v zahraničí deň pred finále slovenského pohára aj bratia Lamiovci, ktorí štartovali v Poľsku na pretekoch 1.kategórie uci v Sczawno Zdroji alebo aj Jožko Bebčák a Katka Uhláriková, ktorí pretekali tiež v Peci aj vo Vadičove.

Sezóna na Slovensku i v Čechách skončila, no v zahraničí sa ešte preteká. Ja volím regeneračné obdobie po náročnej sezóne a  plánujem už tú ďalšiu. Čaká nás najdôležitejšie mtb podujatie na Slovensku- Majstrovstvá Európy 2011 v Dohňanoch.

Výsledky slovenský pohár mtb xc 2010 Vadičov aj celkové: www.cyklistikaszc.sk

Výsledky českého pohára  spracované firmou Sportsoft, finále aj celkové poradie českého pohára 2010, hodnotenia tímov a napríklad aj zaujímavý rebríček značiek bicyklov nájdete na: http://cpxcmtb.sportsoft.cz/2010/results.aspx

ceskoslovensky-pohar-mtb-xc-2010.JPG  

slovensky-pohar-mtb-xc-celkovo-katerina-solus-pl-na-podiu-chybala-janka-stevkova-a-katarina-uhlarikova.JPG  

Jeden komentár k Český aj slovenský pohár 2010 v mtb xc žien putoval tento rok k nám, do CK EPIC Dohňany.-) »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Kaja | 30/09/2010 at 06:49:14

    Janka gratulujem k uspesnemu zaveru sezony, pekne pekne :)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Kaja | 2010/09/30 at 06:49:14

    Janka gratulujem k uspesnemu zaveru sezony, pekne pekne :)

Komentovať príspevok »»

-->