Sezóna 2012 začína opäť sústredením a pretekmi Sunshine cup na Cypre.

Tohtoročné sústredenie a preteky na Cypre som absolvovala podobne ako minulý rok spoločne s mojim trénerom a Mišou Malárikovou. Oproti minulému roku som ale vynechala predchádzajúce sústredenie v Turecku, nahradila som ho tréningom v domácich podmienkach a skorším odletom na Cyprus.

Cieľom môjho pobytu na Cypre bol hlavne tréning a príprava na sezónu, spoločne s Mišou sme sa zároveň chceli pokúsiť aj o zisk UCI bodov pre Slovensko, ktoré by nás udržali v teoretickej hre o kvalifikačné miesto na olympiádu do Londýna. Preteky na Cypre boli pre nás aj vďaka náročným tratiam dobrou príležitosťou na zabehnutie a doladenie nového materiálu. Som rada, že nás bicykle aj tentokrát podržali a bez technických porúch sme obe absolvovali všetkých 5 pretekárskych dní.

Z pohľadu výsledkov sa mi nepodarilo dosiahnuť na prvú päťku ako minulý rok, no konkurencia bola tentokrát lepšie pripravená  a ja som sa v rámci sústredenia zameriavala viac na tréning. Seriál Sunshine cupu odštartoval pretekmi vo Voroklinách, pravdepodobne jedných najlepšie obsadených pretekoch prvej kategórie z pohľadu počtu krajín. V pretekoch žien malo na štarte zastúpenie  16.krajín. Najdôležitejšie boli pre nás ale trojdňové etapové MTB preteky pod názvom Afxentia, ktoré ako preteky kategórie SHC ponúkali najviac UCI bodov. V celkovom poradí som za 13.miesto získala 50 bodov, Miša za 39.miesto symbolické 2 bodíky.

Myslím že moja forma sa na Cypre postupne zlepšovala. Potešila ma hlavne posledná etapa Afxentie, klasické XC, kde som sa cítila veľmi dobre. Posledné preteky v Amathous som pokazila najmä štartom, no časová strata v cieli na prvú päťku nebola veľk http://www.tadalafilgenerique.org/.

Uvidíme, čo prinesú jarné preteky. Olympijská kvalifikácia končí 23.mája a dovtedy netreba skladať “zbrane “-). Na Cypre som sa tešila na nový sponzorský cestný bicykel Ghost, ktorý teraz už preháňam po našich cestách. Vďaka aj  pánovi Antonovi Rollerovi, ktorý mi pomohol s výmenou prevodov.

Ostáva ešte poďakovať komisii MTB Slovenského zväzu cyklistiky za pokrytie cestovných nákladov a štartovného na Cypre a zároveň aj Rišovi Malárikovi za sponzorský príspevok na toto sústredenie a odvoz z letiska.

Výsledky Cyprus Sunshine cup 2012:

1.kolo Vorokliny-results_women_.pdf

2.kolo Afxentia etapové preteky general-clasification_2012_women.pdf

3.kolo Amathous_results_women.pdf

Stránky pretekov: www.cyclingcy.com , www.facebook.com

janka-a-misa-cyprus-mtb-2012.JPG cyprus-krajina-u-larnaky.JPG janka-stevkova-a-michaela-malarikova-mtb-cyprus-2012.JPG

VOROKLINY

vorokliny-mtb-start-line-women-2012.JPGvorokliny-women-start-mtb-2012.JPG

AFXENTIA stage race Macheras

elisabeth-brandau-ger.JPGhelen-grobert-ger.JPGadelheit-morath-felt-otztal-x-bionic-ger.JPGanja-gradl-ger.JPGkatrin-leumann-ghost-factory-sui.JPGkatrin-stirnemann-sabine-spitz-haibike-sui.JPGmarielle-saner-guinchard-bikeparkch-scott-ch.JPGcorina-gantenbein-vcb-landquart-bmc-fischer-sui.JPGnicoletta-de-jager-mpl-specialized-ned.JPGlaura-turpijn-mpl-specialized-ned.JPGanne-terpstra-mpl-specialized-ned.JPGann-berglund-swe.JPGjosefine-ahlstrom-swe.JPGelisabeth-sveum-crampfix-nakamura-nor.JPGantri-christoforou-omonia-cyp.JPGjovana-crnogorac-salcano-factory-srb.JPG semra-yetis-tur.JPGKrista-park-cannondale-no-tubes-usa.JPGjanka-stevkova-ck-epic-dohnany-svk.JPGjanka-stevkova-svk.JPGmichaela-malarikova-ck-skibike-spormed-svk.JPGlisa-mitterbauer-bikeparkch-scott-aut.JPGyana-belomoyna-biesse-infotre-ukr.JPGmarta-tereshchuk-biesse-infotre-ukr.JPGnatalia-krompets-ukr.JPGrie-katayama-specialized-jap.JPGekaterina-anoshina-protek-rus.JPGelena-gogoleva-rus.JPGoxana-rybakova-russia.JPGmtb-xc-macheras-cyprus.JPGpoint-to-point.JPGpo-starte-point-to-point-race.JPGcyprus-mtb-2012-start-macheras.JPG 

AMATHOUS

amathous-mtb-2012.JPGblaza-klemencic-slo-and-anne-terpstra-ned.JPGirina-kalentieva-rus-followed-by-annika-langvad-den.JPGirina-kalentieva-topeak-ergon-rus.JPGtereza-hurikova-haibike-cze.JPGyana-belomoyna-ukr.JPGanja-gradl-bulls-ger.JPGnicoletta-de-jager-ned.JPGsabine-spitz-olympic-champion-ger.JPGlaura-turpijn-ned.JPGtanja-zakelj-salcano-factory-slo.JPGoxana-rybakova-rus.JPGkseniya-kirillova-rus.JPGsemra-yetis-amathous-tur.JPGmichelle-hediger-fischer-bmc-sui.JPGstephania-magri-mlt.JPGjanka-stevkova-amathous-mtb.JPGekaterina-anoshina-rus.JPGvera-andreeva-rus.JPGkatrin-stirneman-sui.JPGkatrin-leumann-sui.JPG

elisabeth-brandau-amathous-ger.JPG

cyprus-cycling-2012.JPG stevkova-malarikova-cyprus-mtb-2012.JPG ice-rain-pyla-cyprus-2012.JPG nove-kratasy-od-nyna.JPG janka-stevkova-mtb-2012.JPGghost-bike-janka-stevkova-sunshine-mtb-cup-2012.JPG misa-malarikova-a-jej-29ner.JPG moja-energia-penco.JPG

Komentovať príspevok »»

-->