Sezóna 2015 je minulosťou, aká bola tá moja?

p1040001.JPG

     Až pri spätnom pohľade na uplynulú sezónu, si človek uvedomí aká rôznorodá môže byť cyklistika v jednom roku. Moja nová cyklistická sezóna začala prakticky hneď po Majstrovstvách sveta v cyklokrose v Tábore 31.1.2015, pretekoch v ktorých sa mi podarilo poraziť aj niektoré cyklokrosové špecialistky som vybojovala 26. miesto.

nisi-beach.JPG amathous-cyprus-sunshine-cup-2015-women-podium-stevkova-osl-schneitterterpstra-bresset.JPG jk-stevkova-and-j-bresset-olympic-gold-medal-holder-from-london-at-cyprus-cup-2015.JPG

Tréning a preteky na Cypre

     Sezónu som začala vo februári sústredením a pretekmi na Cypre. Štvordňové etapové mtb preteky Afxentia UCI SHC kategórie sa mi kvôli problému s reťazou v poslednej etape nepodarilo dokončiť, ale v silnej medzinárodnej konkurencii som bola spokojná s mojou formou. Tú potvrdili nasledujúci víkend aj druhé preteky xco Cyprus Sunshine cupu v Agios Tychon UCI C1, kde som po dosť zle vyzerajúcom páde skončila štvrtá.

13472_10153668723283574_3545735947128235529_n.jpg janka-keseg-stevkova-and-yolande-de-villiers-for-sasolracing-at-cape-epic-women-2015.JPG cape-epic-prologue-finish.jpg 4_8.jpg

Cape Epic

     Pred pretekmi v Agios Tychon som od pána Pavla Noseka obdržala pozvánku na prestížne etapové preteky Cape Epic v Juhoafrickej republice UCI SHC. Bola to výzva, ktorá sa nedala odmietnuť. S podporou Sasol racing tímu a Mitas-u, (českého výrobcu pneumatík, oficiálneho partnera Cape Epic), som dostala príležitosť absolvovať po druhý krát tieto preteky s profesionálnym zabezpečením tímu a výbornou partnerkou Yolande de Villiers z Južnej Afriky.

Začali sme piatym miestom v prológu v Kapskom meste a v priebehu týždňa sme postupne svoje poradie vylepšovali. Po ôsmich dňoch pretekania sme sa mohli v cieli tešiť zo skvelého 3.miesta v celkovom poradí. Tento výsledok sme dosiahli najmä vďaka konštantným výkonom a jazde bez technických problémov a defektov. V pretekoch žien sa tento rok predstavilo viacero zvučných mien a aj preto bolo naše tretie miesto v cieli Cape Epic-u nezabudnuteľným zážitkom a highlightom mojej sezóny. Video

11000533_803190869762494_6548623059980657455_o.jpg 11050649_803190913095823_2806514139536833098_o.jpg podium-women-kamptal-klassik-2015.JPG czech-cup-mtb-xc-2015-teplice-women-start.JPG cesky-pohar-mtb-2015-teplice-women-podium.JPG

Preteky úvodu európskej sezóny

     Po príchode z Juhoafrickej republiky som zvolila preteky hneď nasledujúci víkend. Len pár kilometrov vzdialený Kamptal Klassik Trophy UCI C1 v Langenloise, je tradičným medzinárodným otváracím pretekom sezóny v našom regióne. Tento rok som tu mala takmer perfektné preteky. Langenlois patrí každoročne k veľmi dobre obsadeným pretekom so silnou konkurenciou. Potešil ma skvelý nástup do pretekov, keď som diktovala tempo v stúpaniach spoločne s Majou Wloszczowskou. Defekt zadného kolesa ale potreboval výmenu v depe a nakoniec som musela z piateho miesta ešte zabojovať o tretiu priečku za Majou Wloszczowskou a Annou Szafraniec z Kross teamu Poľsko.

     O dva týždne neskôr odštartoval aj Český pohár úvodnými pretekmi v Tepliciach UCI C1. Tu som už niekoľkokrát zvíťazila, už v 2014 tom sa mi tu podarili skvelé preteky. Tento rok som sa tu opäť stretla s dvojicou Poliek a najlepšími pretekárkami z ČR. V cieli to bolo druhé miesto s malou stratou na Maju Wloszczowsku, tretie miesto získala Jitka Škarniclová (Liv). Pekný záznam z pretekov žien aj mužov na nasledujúcom linku: www.ceskatelevize.cz

j-k-stevkova-windhaag-mtb-2015m.JPG czech-cup-pec-pod-snezkou-2015.JPG podium-croatia-2015-sveti-martin.JPG 

Víťazstvá na medzinárodných pretekoch mtb xc

     V sezóne 2015 som zvíťazila v troch pretekoch UCI. Prvé víťazstvo prišlo v rakúskom Windhaagu na ASVO Osterreich Grand Prix UCI C1, kde som bojovala najmä s domácou Rakúšankou Lisou Mitterbauer, ktorá v ďalšom priebehu sezóny dosiahla niekoľko kvalitných výsledkov.

     Po Rakúsku nasledovalo víťazstvo na pretekoch Českého pohára UCI C1 v Peci pod Snežkou, kde som zvíťazila pred Jitkou Škarnitzlovou (Liv Giant) a Karlou Štepánovou (KONA Cycling Point). TV záznam:www.ceskatelevize.cz

     Posledné víťazstvo som získala v závere sezóny na pretekoch UCI C2 Hallicanum Trophy v Chorvátsku, kde som v napínavom súboji porazila desiatu ženu tohtoročných ME,  Maďarku Barbaru Benkó Focus XC team.

slovakia-national-champion-mtb-xco-xce-xcm-2015-jkstevkova.JPG dohnany-auto-pes.jpg michaela-malarikova-janka-keseg-stevkova-a-nina-janusikova-mtb-xce-dohnany-2015.jpg podium-dohnany-zeny-mtb-xc-2015.jpg  janka-keseg-stevkova-horal-mtb-marathon.JPG jkstevkova-horal-tour.JPG

Majstrovstvá Slovenska

     Aj tento rok sa mi podarilo získať niekoľko dresov majsterky Slovenska.

V eliminačných šprintoch v Dohňanoch som zvíťazila pred Michaelou Malárikovou (Kaktus bike) a Ninou Janušíkovou (FireFly).

     Titul v cross country som obhájila nasledujúci deň na kopcovitej a slnkom zaliatej trati v Dohňanoch pred Andreou Juhásovou (CK Svätý Jur) a Martinou Šichtovou (KPHC Turčianske Teplice).

     Majstrovstvá v mtb maratóne sa tento rok konali vo Svite, ako súčasť maratónu Horal.sk a Horal Tour. V dejisku plánovaných Majstrovstiev Európy v mtb maratóne 2017 som zvíťazila pred Zuzanou Juhásovou a treťou Andreou Juhásovou obe CK Svätý Jur.

     Začiatkom decembra som na Majstrovstvách SR v cyklokrose v Košiciach získala môj posledný tohtoročný majstrovský dres, zvíťazila som pred Tatianou Jasekovou (Bike Pro) a Líviou Hanesovou (CK Banská Bystrica).

jkstevkova-nove-mesto-mtb-2015.JPG janka-keseg-stevkova-uci-mtb-wordl-cup-2015-albstadt.JPG img_0364.JPG img_0304.JPG 

 Preteky svetového pohára mtb xc

     V tomto roku som absolvovala tri zo šiestich pretekov svetového pohára. Prvé dva preteky v Novom Meste na Morave a v nemeckom Albstadte som dokončila zhodne na 39.mieste, čo bolo za osobnými očakávaniami. Na posledných pretekoch, finále svetového pohára v talianskom Val di Sole som dokončila na 28.mieste, výsledkom s ktorým som mohla byť čiastočne aj spokojná.

mtb-alpaga-2015-stevkova.JPG start-women-xco-andorra.JPG p1030480.JPG p1030553.JPG

Preteky v rámci reprezentácie Slovenska

     Slovenský národný tím som reprezentovala na Majstrovstvá Európy v talianskom Alpago a Majstrovstvách sveta v Andore. Na obidvoch podujatiach som okrem pretekov cross country štartovala aj v pretekoch štafiet. V 2014 som na ME a MS zajazdila výborné výsledky, čo sa mi túto sezónu nepodarilo napodobniť. V pretekoch cross country som obsadila na ME 22.miesto a na MS 38.priečku. V štafetách sme skončili na ME na 10. mieste, na MS sme boli klasifikovaní na 15.mieste.

     Slovenský zväz cyklistiky ma v seźone 2015 podporil v horskej cyklistike čiastočným príspevkom na ME, MS, preteky svetového pohára v Albstadte a Novom Meste na Morave, preteky UCI HC kategórie v Haimingu a UCI C1 v Grazi v celkovej hodnote cca 1300 Euro.

pa106866.jpg toi-toi-cup-2015-cx-slany-women-start-2.JPG pa106832.jpg  ternitz-cx-2015-elite-women-podium.JPG podium-cx-slovakia-nationals.JPG

Cyklokros

     Tohtoročnú jeseň som sa o niečo viac venovala aj cyklokrosu. Motivoval ma najmä môj solídny výsledok z Majstrovstiev sveta v Tábore v januári ale aj veľmi dobre zorganizovaný seriál Českého pohára Toi Toi cup v cyklokrose. Ten mal tento rok viacero pretekov zaradených do medzinárodného kalendára UCI, ženám poskytol osobitné preteky s kvalitnou konkurenciou, bodovým aj finančným ohodnotením. V Čechách som štartovala 8 krát z toho som získala 3 krát umiestnenie na pódiu, no zvíťaziť sa mi nepodarilo.

Štartovala som aj v “najvyššej lige”, pretekoch svetového pohára v cyklokrose vo Valkenburgu, kde som skončila na 24. mieste. Okrem majstrovstiev SR v Košiciach, kde som obhájila domáci titul, sa mi podarilo zvíťaziť aj na pretekoch UCI C2 v rakúskom Ternitzi a domácich pretekoch Slovenského pohára v Trnave.

S reprezentáciou Slovenska som absolvoval Majstrovstvá Európy v cyklokrose v holandskom Huijbergene, kde sa mi v tréningu podarilo zlomiť rám a preteky mi veľmi nevyšli. Cestou z ME som s reprezentáciou štartovala aj na UCI C1 pretekoch v nemeckom Lorschi.

Majstrovstvá sveta v cyklokrose  v belgickom Zolderi sú na programe opäť na konci januára. Pôjdu  sa tu po prvý krát osobitné preteky žien U23 a žien Elite. Pred MS by som rada vyskúšala niektoré z dvoch  januárových pretekov svetového pohára.

Rada by som poďakovala všetkým mojim sponzorom a priateľom za podporu v sezóne 2015. Verím, že nasledujúci rok bude rovnako pestrý a prinesie veľa radosti na pretekoch aj mimo nich.

Aktuálne rebríčky Medzinárodnej cyklistickej federácie UCI: http://www.uci.ch/mountain-bike/ranking/

Mountain bike XCO women Elite ranking (December 2015 ) 39.miesto 710 bodov

Cyclo cross women Elite (December 2015) 28. miesto 414 bodov

Krátke správy zo sezóny aj na Outsiterz cycling team Facebook: facebook-logo.jpg

 

Jeden komentár k Sezóna 2015 je minulosťou, aká bola tá moja? »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Kolarik Peter | 04/01/2016 at 17:31:20

    aj já mám pre teba fotečky pošlem nemám tvoj emai


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Kolarik Peter | 2016/01/04 at 17:31:20

    aj já mám pre teba fotečky pošlem nemám tvoj emai

Komentovať príspevok »»

-->