Po ročnej pauze opäť na pretekoch svetového pohára MTB XCO.

Nové Mesto na Morave patrí k tradičným zastávkam svetovej horskej cyklistiky. Minulý rok hostilo Majstrovstvá sveta, tento rok to bolo prvé kolo Svetového pohára.

Organizátori sa tu vždy snažia priniesť aj niečo nové. Do piatkového programu zaradili testovacie preteky v short tracku, XCC ako UCI C3. Jedná sa o MTB kritérium na cca 20min na krátkom okruhu. Väčšina sa sústredila na hlavné preteky svetového pohára a v short tracku tak štartovali hlavne mladší pretekári. Využila som túto príležitosť ako rozjazd na sobotu a štart organizmu po vynechaní pretekov v Peci pod Snežkou, kde som si narazila koleno v tréningu. V short tracku som získala druhé miesto za Rakúšankou Lisou Pasteiner (Ghost factory), tretie miesto brala Jana Tesařová z Moravec tímu.

Na sobotné preteky sa výrazne ochladilo. Môj aktuálny ranking je okolo 60. miesta UCI a tomu zodpovedá aj horšia štartová pozícia. Preteky v Novom Meste ma tento rok nezastihli v ideálnej forme. Po zranení kolena minulý víkend, ktoré ma limitovalo, som nevedela podať stopercentný výkon.V pretekoch žien sa nakoniec predstavilo 76 pretekárok z 33 krajín. Špurtovala som o 46. miesto s Lisou Mitterbauer. Bohužiaľ sa mi v Novom Meste nepodarilo nadviazať na výkony v predchádzajúcich pretekoch. Moje očakávania vzhľadom na tohtoročné výsledky boli minimálne v top 30tke. Pri spätnom pohľade na minuloročné Majstrovstvá sveta v Novom Meste  2016 si o to viac cením 26.miesto, ktoré som tu vybojovala.

Pretekom dominovala aktuálna Majsterka sveta Annika Langvad (Specialized racing) pred Sabinou Spitz (Wiawis) a Lindou Indergand (Focus XC team)

Môj štart na pretekoch v Novom Meste podporil aj Slovenský zväz cyklistiky príspevkom 150Euro. Svetový pohár pre tento rok tvorí 6 pretekov, druhé kolo je na programe nasledujúci víkend v nemeckom Albstadte. www.uci.ch

Výsledky ženy: results.pdf

Záznam pretekov: Redbull.tv

Reportáže a foto: mtbs.cz 

nmnm-short-track-podium-women-2017.JPGpodium-shorttrack-mtb-nove-mesto-na-morave-2017.JPG

annika-langvad-nove-mesto-na-morave-2017-winner.JPGworld-cup-nove-mesto-na-morave-2017.JPG

Komentovať príspevok »»

-->