Jelenia Góra Trophy Maja Race v Poľsku a Český pohár Strabag cup som skombinovala ako pretekársky “dvojvíkend”.

Po svetovom pohári v Novom Meste na Morave som nasledujúce kolo v Albstadte vynechala. Aj keď som plánovala v Nemecku štartovať, necítila som sa zdravotne stopercentne fit a volila som radšej voľný víkend.

Tento týždeň ma čakali nedeľné preteky Českého pohára mtb xco v Zadove (UCI 2), no rozhodla som sa pripojiť aj sobotné preteky Jelenia Gora Maja Race v Poľsku (UCI HC). Poľsko má momentálne veľa kvalitných pretekárok v mtb, kategória HC UCI je zárukou vyššieho štandardu pretekov aj konkurencie. V Jelenej Gore som na aktuálnej trati nikdy nepretekala a vyskúšať si domáci terén Maji Wloszczowskej bolo lákavé.

Oba preteky som plánovala ísť viac tréningovo bez ohľadu na výsledok, čo sa ale v XCO takmer nedá. V Jelenej Gore som v tréningu vyskúšala môj full KTM Scarp s ktorým sa postupne zoznamujem. Trať v Jelenej Gore je špecifická, má veľa dropov, prejazdov veľkých balvanov a kratších strmších zjazdov. K tomu samozrejme aj adekvátne výjazdy. Výsledkovo som cielila minimálne na top 10, čo sa mi nepodarilo a dokončila som na 12. mieste. Potešil ma aspoň dobrý štart, ale hlavne zážitok z jazdy na tejto trati a atmosféra. Prvé dve miesta si podelili pretekárky z domáceho Kross racing teamu Maja Wloszczowska a Švajčiarka Jolanda Neff. Tretie miesto vybojovala Holanďanka Anna Tauber z tímu Habitat.

Horúci deň na sever od Snežky vystriedal neďeľný dážď a ochladenie na šumavskom Zadove. Klasická trať v ihličnatom lese s množstvom koreňov nesklame za žiadneho počasia. Aj napriek dĺžke a náročnosti preteku boli časové rozdiely v cieli pomerne malé. V priebehu pretekov som verila v umietnenie v top 3, no v priebehu začalo husto pršať a vylepšenie pozície si vyžadovalo viac síl aj rizika. Suverénne zvíťazila Jitka Škarnitzlová pred najrýchlejšou U23jkou Adélou Šafářovou a Poľkou Magdou Sadleckou, ktorá skončila o jedno miesto lepšie ako ja aj v Jelenej Gore. Na mňa teda ostalo 4.miesto, ktoré som v poslednom okruhu musela hájiť pred rýchlo zjazdujúcou Barborou Prúdkovou. V krátkom slede za mnou do cieľa dorazilo niekoľko ďalších pretekárok. Dievčatá z GT teamu Hanka Ježková a Lucka Veselá zajazdili najrýchlejšie záverečné kolo. Kvalitné preteky predviedla aj Helena Erbenová, ktorá sa venuje pretekom horského triatlonu X-terra.

Výsledky Jelenia Gora Maja Race: 07_uci_hc_women_elite__.pdf

Web pretekov: http://mtbjelenia.pl/

Výsledky Zadov: sportsoft.cz

Report k Zadovu aj na www.damynakole.cz

Foto Zadov: mtbs.cz

mitas-jelenia-gora-maja-race-mtb-by-janka.JPGmarlena-drozdziok-mtb-2017.JPGpaula-gorycka-mtb-2017.JPGmagdalena-sadlecka-mtb-2017.JPGjanka-keseg-stevkova-ktm-bike-maja-race-jelenia-gora-2017.JPG

ktm-riders-mtb-zadov.JPGzadov-2017-mtb-xco-podium-women-skarnitzlova-safarova-sadlecka-stevkova-prudkova.JPG

Komentovať príspevok »»

-->