Moju sezónu 2010 odštartovali preteky Sunshine cup na Cypre.

Po štyroch tréningových týždňoch v Turecku a krátkej návšteve zasneženého domova (vyzdvihnutie nového biku, dresov, výživy a absolvovaní záťažových testov) som sa presunula do dejiska mojich prvých tohtoročných pretekov - na Cyprus. Východné stredomorie nás privítalo nezvyčajne horúcim počasím, ktoré sem privial vietor z Afriky. Teploty okolo 20 až 25 stupňov sú na cyklistiku ideálne a snáď sa udržia čo najdlhšie.
Cyprus každoročne otvára sezónu horských cyklistov v Európe. Tento rok tvoria cyperský Sunshine cup tri pretekové víkendy. Prvé a posledné preteky sú prvej kategórie UCI, prostredný víkend tvoria trojdňové etapové preteky Afxentia kategórie UCI S1. Na Afxentii som už štartovala v roku 2003 (5.miesto).
Sunshine cup odštartoval dnes pretekmi vo Voroklini, malej dedinke neďaleko Larnacy, 5km od dedinky Pila, v ktorej teraz prebývam. Trať už v tréningu naznačila, že to nebude len také zahriatie na úvod sezóny, ale nefalšované XC na náročnom okruhu a suchom, kamenisto prašnom povrchu. Organizátor nám naložil 5 okruhov po 6,7 km s 240 m prevýšením na kolo, plus jeden zavádzací okruh. Na štartovke sa objavilo 23 žien z 12 krajín a okolo 70 mužov (7okruhov).
K favoritkám mali papierovo popri mne patriť aj medailistky z MS a ME žien do 23rokov- U23- švédka Alexandra Engen (víťazka minuloročného Sunshine cupu) a Julie Krasniak z Fracúzska. K favoritom ale určite patrila aj dánska majsterka Annika Langvad, ktorá v minulom roku zvíťazila v jednom kole nemeckej Bundesligy. Annika nakoniec zvíťazila aj v dnešných pretekoch, keď po štartovacom okruhu nasadila na úvod sezóny pomerne vysoké tempo a nikto s ňou nedržal krok. Ja som sa po prvom polkole zaradila na druhú priečku, spoločne s neznámou Ruskou Ekaterinou Anoshina (Primorskij District), ktorá bola mojim tieňom  takmer počas celých pretekov. Ruská cyklistika tu mala početné zastúpenie vo viacerých kategóriách a aj medzi fanúšikmi. Dvojhodinové preteky v slnečných 25 stupňoch na okruhu vo Voroklini kvalitne preverili každého zimnú prípravu. Nevýhodou bol spoločný štart s pretekmi mužov (s odstupom 30 sekúnd), kvôli ktorému bolo pri obiehaní žien najrýchlejšími mužmi počuť na trati kadečo a v rôznych jazykoch… .Mňa obehlo asi prvých desať mužov. No na nebezpečne úzkych singletrackoch nebolo naozaj kam uhnúť rýchlejšiemu. V poslednom okruhu sa mi podarilo striasť môjho ruského tieňa a druhé miesto už bolo v závere isté. Dánka mala aj napriek pádu v zjazde na mňa niekoľkominútový náskok a za nami sa v priebehu pretekov vytvorila tiež dostatočná diera.
V pretekoch mužov skvele načasovali jarnú formu české farby, keď zvíťazil Jan Škarnitzl (Dimp Giant) pred Jirkom Friedlom (Merida biking team).
V piatok štartuje Afxentia časovkou na jedno kolo v pohorí Macheras. Kedže sa jedná o vyššiu kategóriu pretekov, môžeme očakávať aj silnejšiu konkurenciu a väčšie štartové pole. Dnes to bol pekný štart do sezóny a prvé pódiové umiestnenie pre CK EPIC Dohňany. Dúfam že nejaké tento rok ešte pridám, držte palce.

Výsledky a info z pretekov na:
www.mtbcyprus.com

ja.JPGpred-startom.JPGvoroklini-mtb-race-area.JPGvoroklini-women-podium.JPGvoroklini-2010-mtb-podium.JPGkozy.JPG

2 komentárov k Moju sezónu 2010 odštartovali preteky Sunshine cup na Cypre. »»


Komentár

    comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  1. Komentár od Michal | 23/02/2010 at 21:15:38

    Janka, gratulujem k vysledku!
    a drzim palce, nech je podobnych umiestneni v sezone co najviac!

  2. comment_type != "trackback" && $comment->comment_type != "pingback" && !ereg("", $comment->comment_content) && !ereg("", $comment->comment_content)) { ?>
  3. Komentár od Kaja | 27/02/2010 at 21:19:39

    Pekne, pekne, gratulujem, treba udrzat podiovy trend :)


comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

Trackbacks & Pingbacks »»

  1. Komentár by Michal | 2010/02/23 at 21:15:38

    Janka, gratulujem k vysledku!
    a drzim palce, nech je podobnych umiestneni v sezone co najviac!

  2. comment_type == "trackback" || $comment->comment_type == "pingback" || ereg("", $comment->comment_content) || ereg("", $comment->comment_content)) { ?>

    Trackbacks & Pingbacks »»

    1. Komentár by Kaja | 2010/02/27 at 21:19:39

      Pekne, pekne, gratulujem, treba udrzat podiovy trend :)

    Komentovať príspevok »»

-->